Cel puţin 73 de persoane au murit într-un atac cu un camion capcană, sâmbătă dimineaţă, la un punct de control aglomerat din Mogadishu, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este unul dintre cele mai sângeroase atacuri din ultimii ani, iar martorii la explozie spun că aceasta le-a amintit de atentatele din 2017, soldate cu sute de morţi.

Bilanţul exploziei de sâmbătă ar putea să crească, numeroase persoane ajungând la spital.

Mohamed Yusuf, director al spitalului Madina, a declarat că în unitatea sa au ajuns 73 de cadavre. Abdiqadir Abdirahman, director al serviciului de ambulanţă Aamin, a afirmat că peste 50 de oameni au fost răniţi.

Majoritatea celor care au murit erau studenţi, a precizat primarul Omar Mohamud Mohamed. Potrivit poliţiei, în atac au murit şi doi cetăţeni turci.

Căpitanul Mohamed Hussein spune că atacul a vizat un centru de colectare a taxelor, la o oră a zilei în care zona este foarte aglomerată.

Atentatul încă nu a fost revendicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.