Şoferul camionului la bordul căruia au fost găsiţi morţi 39 de migranţi vietnamezi, în urmă cu un an, la Londra, a aşteptat 23 de minute înainte să sune poliţia, acuză procuratura în cadrul procesului, în capitala britanică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maurice Robinson, în vârstă de 26 de ani, care a pledat vinovat de omor prin imprudenţă, a descoperit cadavrele la prima oră, la 23 octombrie 2019, într-o zonă industrială din estul Londrei.

El a preluat remorca, care venea de la Zeebruges, în Belgia, din portul Purfleet, în sud-estul Angliei, după care a deschis uşile remorcii la Thurrock, în apropierea portului.

Înăuntru, el a descoperit cadavrele migranţilor, inclusiv a doi adolescenţi în vârstă de 15 ani, care s-au sufocat în acest spaţiu închis, în care temperatura a urcat până la 38,5°C.

În loc să cheme imediat poliţia, şoferul a dat mai multe telefoane altor membri ai reţelei de trafic de migranţi, a declarat procurorul marţi, la Tribunalul Penal Old Bailey, la Londra.

Patru bărbaţi sunt judecaţi - începând din această săptămână - la Old Bailey cu privire la omor sau ajutarea imigraţiei clandestine.

Principalii doi suspecţi, şoferul camionului în care au fost găsite corpurile, Maurice Robinson, şi un alt nord-irlandez, suspectat de organizarea şoferilor care au participat la reţeaua de trafic, au pledat vinovat şi urmează ca pedepsele să fie stabilite ulterior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.