Premierul scoţian Humza Yousaf şi-a exprimat luni îngrijorarea faţă de socrii săi, care sunt blocaţi în prezent în Fâşia Gaza, unde îşi vizitau familia, şi de unde nu au posibilitatea să plece, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soţia premierului scoţian, Nadia El-Nakla, este de origine palestiniană, iar părinţii acesteia, care trăiesc în Scoţia, se aflau în vizită la Gaza, pentru a o vedea pe bunica paternă, în vârstă de 92 de ani, atunci când Hamasul a lansat un atac fără precedent prin amploarea acestuia pe teritoriul israelian.

”Nu am putut să dormim. Suntem lipiţi de telefoane”, a povestit Humza Yousaf presei.

”Sunt îngrijorat pentru familia mea”, subliniază el.

”În pofida eforturilor Ministerului britanic al Afacerilor Externe, nimeni nu le poate garanta trecerea sigură oriunde ar fi”, îşi exprimă îngrijorarea Humza Yousaf.

Armata israeliană a ordonat luni un ”asediu complet” al Fâşiei Gaza.

”Noapte de noapte, zi de zi, nu ştim dacă soacra mea şi socrul meu, care nu au nimic a face, la fel ca majoritatea locuitorilor (Fâşiei) Gaza, cu Hamasul sau cu orice atac terorist, vor supravieţjui nopţii sau nu”, a declarat premierul scoţian, care a condamnat mişcarea islamistă palestiniană Hamas din cauza ofensivei acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.