Spitalul Al-Quds s-a cutremurat în urma unor "lovituri grele de artilerie şi aeriene" în cartierul Tal Al Hawa din împrejurimile oraşului Gaza, a declarat Societatea de Cruce Roşie Palestiniană marţi dimineaţa devreme, ora locală, anunţă CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei care se adăpostesc în interiorul spitalului "se confruntă cu teamă şi panică", a precizat Societatea de Cruce Roşie Palestiniană într-o postare pe X, fostul Twitter. Aproximativ 12.000 de civili strămutaţi în interiorul ţării se adăpostesc în spital, a declarat duminică grupul.

Armata israeliană nu a avut un comentariu imediat cu privire la rapoartele de activitate în zonă.

Spitalul Al-Quds este situat la nord de Wadi Gaza - linia la sud de care Israelul a îndemnat populaţia din Gaza să fugă.

În centrul Fâşiei Gaza, jurnalistul Hassan Eslayeh a declarat pentru CNN că tirurile de artilerie în zonă au fost consistente toată ziua şi noaptea de luni. El a asistat la aducerea răniţilor şi a morţilor la Spitalul Martirilor Al-Aqsa din Deir al-Balah, inclusiv 31 de cadavre în cortul de la morgă, care erau pregătite pentru rugăciunea de dimineaţă asupra morţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.