Deputata social-democrată Bärbel Bas, necunoscută marelui public, a fost desemnată de către deputaţi preşedinta Bundestagului, în prima reuniune a Camerei inferioare a Parlamentului german, la o lună după alegerile legislative, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bärbel Bas (SPD), care-i succedă lui Wolgang Schäuble (DCU), este a treia femeie desemnată în acest post în istoria Germaniei.

Ea a salutat un parlamrnt ”mai tânăr” şi ”mai divers”.

”Apăr faptul că dezvoltăm o nouă proximitate cu cetăţenii în această perioadă legislativă şi nu doar pentru că acest Parlament este alcătuit dintr-un grup de persoane remarcabil de diverse. Trebuie să întindem mâna unui număr cât mai mare (de oameni) şi mai ales acelora care nu s-au simţit interpelaţi de politică de mult timp”, a declarat ea.

În tribuna de onoare a fost prezentă Angela Merkel, al cărei Guvern continuă să expedieze afacerile curente.

Pentru prima oară în 31 de ani, Merkel nu a candidat la un mandat de deputată.

Bundestagul este cel care urmează să-l aleagă în mod oficial pe succesorul lui Merkel, în urma încheierii negocierii unei coaliţii, Olaf Scholz.

Partidul Social Democrat (SPD) al lui Scholz, care a obţinut o victorie în alegerile legialtve de la 26 septembrie, negociază o alianţă cu Verzii şi Partdul Liberl (FDP).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.