Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, îi îndeamnă sâmbătă pe locuitorii capitalei ruse să nu se deplaseze în oraş şi anunţă că luni va fi zi liberă, în vederea unei ”minimizări a riscurilor”, relatează AFP şi BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un regim de operaţiuni antiteroriste a fost declarat în Moscova”, anunţă într-o postare pe Telegram Sobianin, relatează BBC News.

El le cere moscoviţilor ”să se abţină să se deplaseze în oraş cât mai mult posibil”.

”Serviciile municipale sunt în alertă maximă”, anunţă el.

Mercenari wagner se îndreaptă către nord, spre Moscova, din sudul Rusiei.

”Situaţia este dificilă”, declară Sobianin pe Telegram.

El anunţă că circulaţia poate fi închisă pe unele drumuri sau în anumite cartiere.

Autorităţile ruse au anunţat o ”operaţiune antiteroristă” în oraşul Moscova, în regiunea Moscova şi în regiunea Voronej (sud).

Acest regim le oferă autorităţilor ruse puteri speciale.

Astfel, ele pot restricţiona deplasarea persoanelor şi transportul în comun, pot monitoiza sau restricţiona comunicaţiile, pot percheziţiona persoane şi vehicule şi pot evacua populaţia, dacă este necesar.

Sâmbătă, viaţa continua în mod normal în capitala rusă, însă într-o prezenţă puternică a securităţii, iar baraje rutiere au fost instalate în vederea verificării vehculelor.

Unele poduri au fost închise.

Zone situate în centrul Moscovei - inclusiv Piaţa Roşie - au fost închise.

Anterior, situaţia era normală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.