Slovacia va solicita o scutire de la orice embargo impus asupra petrolului rus agreat de Uniunea Europeană în următorul său pachet de sancţiuni aplicat Moscovei în urma războiului din Ucraina, a anunţat, marţi, Ministerul Economiei din Slovacia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană pregăteşte un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi se preconizează că va finaliza documentul marţi.

Doi oficiali ai Uniunii Europene au declarat, luni, că executivul UE ar putea scuti Slovacia şi Ungaria de un embargo privind cumpărarea petrolului din Rusia, având în vedere dependenţa celor două state de ţiţeiul rusesc.

Slovacia primeşte aproape întreaga cantitate de ţiţei importat de la Rusia, iar Bratislava a anunţat că are rezerve pentru 120 de zile.

”Dacă este vorba de un embargo aprobat asupra petrolului rusesc ca parte a unui pachet suplimentar de sancţiuni împotriva Rusiei, atunci Slovacia va solicita o scutire”, a precizat ministerul pentru Reuters.

Ministerul slovac al Economiei a menţionat că procesarea diferitelor tipuri de petrol nu a fost imediat posibilă, iar schimbarea tehnologiei este dificilă din punct de vedere financiar şi necesită mult timp.

”De aceea, solicităm o perioadă de tranziţie mai extinsă în ceea ce priveşte petrolul transportat prin conducte”, a mai comunicat ministerul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.