Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a cerut o de-escaladare imediată a ostilităţilor din Gaza şi livrarea de ajutoare umanitare, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este inacceptabil că civili nu au niciun loc sigur unde să meargă în Gaza, în mijlocul bombardamentelor masive şi cu un asediu militar nu este posibil, în prezent, nici un răspuns umanitar adecvat. Este un eşec catastrofal pe care lumea nu trebuie să îl tolereze”, a afirmat preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, Mirjana Spoljaric.

Spoljaric a adăugat că ”imperativul imediat trebuie să fie salvarea de vieţi” prin asigurarea de servicii medicale, apă şi electricitate în Gaza.

”Potrivit dreptului umanitar internaţional, părţile sunt obligate să cruţe civilii de efectele operaţiunilor militare în orice moment, să facă distincţie între civili şi ţinte militare şi să nu folosească niciodată scuturi umane pentru a preveni atacarea obiectivelor militare”, a afirmat Spoljaric.

Crucea Roşie a cerut, de asemenea, ”eliberarea imediată a tuturor ostaticilor” şi a reiterat oferta anterioară a organizaţiei de a facilita orice operaţiune de eliberare de ostatici.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.