Candidatul în alegerile primare democrate Joe Biden şi-a lansat site-ul care vizează electoratul hispanic, dar înainte să achiziţioneze numele domeniului, care este deţinut acum de către echipa de campanie a lui Donald Trump, vânzând astfel pielea ursului din pădure, comentează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama şi-a lansat miercuri site-ul "Todos con Biden" (”Toţi cu Biden” în spaniolă), pentru a atrage electoratul hispanic, un capital în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2020.

Însă echipa sa de campanie a uitat să cumpere numele domeniului site-ului www.todosconbiden.com, care este controlat în prezent de echipa de campanie a lui Donald Trump.

”Ups, Joe i-a uitat pe latino”, se putea citi în spaniolă, joi, pe acest site care trimitea la pagina site-ului de campanie al preşedintelui republican dedicată electoratului hispanic.

Campania miliardarului newyorkez şi-a lansat de asemenea ”trolii” pe twitter împotriva lui Joe Biden, care au preluat controlul asupra contului @todosconbiden şi au postat vechi clipuri ale candidatului democrat în care acesta făcea declaraţii critice cu privire la imigraţie.

Echipa realegerii preşedintelui a anunţat că a cumpărat URL-ul site-ului cu  sumă mică de bani, după ce a constatat că aceasta nu avea proprietar.

”Campania lui Joe Biden continuă să  fie incompetentă, cu un candidat complet rău”, a declarat la ABC News directoarea adjunctă de comunicare a campaniei lui Trump, Erin Perrine.

Această gafă a campaniei lui Biden a fost denunţată de observatori, care crtiică o lipsă de profesionalism şi un nou semn al faptului că nominalizarea democrată din 2020 nu este deja jucată în privinţa fostului vicepreşedinte.

Numeroşi alegători hispanici din Statele Unite - o ţară în care statisticile etnice sunt autorizate - este în constantă creştere şi ar urma să atingă 32 de milioane în 2020, porivit estimărilor Pew Research Center.

În 2016, 66% dintre latino au votat cu Hillary Clinton.

BIDEN ŞI WARREN ÎN FRUNTE ÎN SONDAJE

Senatoarea progresistă Elizabeth Warren se află în fruntea cursei democrate în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020, crescându-şi avansul faţă de fostul vicepreşedinte, potrivit unui nou sondaj, publicat joi de Universitatea americană Quinnipiac.

Aleasa în vârstă de 70 de ani, care poartă o campanie marcată hotărât de stânga, este creditată cu 28% din intenţiile de vot în rândul democraţilor şi simpatizanţilor acestora, devansândul pe Joe Biden (centru), în vârstă de 76 de ani, creditat cu 21%.

Potrivit acestui sondaj Quinnipiac, senatorul din Vermont Bernie Sanders, care a fost spitalizat la începutul lunii în urma unei crize cardiace, este creditat cu 15%, urmat de primarul din orăşelul South Bend, în Indiana, Pete Buttigieg, creditat cu 10%. Senatoarea din California Kamala Harris, creditată cu 5%, o devansează pe rivala sa din Minnesota Amy Klobuchar (3%).

Potrivit agregatorului de sondaje RealClearPolitics, care compilează zeci de date, Joe Biden rămâne pe primul loc (27,2%) la nivel naţional, urmat de Elizabeth Warren (21,8%). 

Un candidat democrat, Tim Ryan, ales în Ohio, a anunţat joi că se retrage din cursă. El era creditat cu mai puţin de 1% în intenţiile de vot.

Astfel, în prezent 18 democraţi îşi dispută nominalizarea în a-l înfrunta pe preşedintele republican Donald Trump în noiembrie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.