Site-ul campaniei preşedintelui Donald Trump a fost atacat marţi noapte, pentru scurt timp, relatează NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acest site a fost confiscat”, a fost mesajul care apărea pe donaldjtrump.com. „Lumea s-a săturat de ştirile false răspândite zilnic de preşedinte”, a continuat.

Cei care au atacat site-ul au transmis că au informaţii care îl discreditează pe preşedinte şi familia lui şi au cerut plata în criptomonedă pentru acestea.

La scurt timp, site-ul a fost offline şi reabilitat rapid fără mesajul respectiv.

Un purtător de cuvânt al campaniei lui Trump, Tim Murtaugh, a declarat că „site-ul a fost deteriorat şi lucrăm cu autorităţile pentru a investiga sursa atacului”.

„Nu a existat expunere la date importante, pentru că nu există astfel de informaţii stocate pe site”, a mai spus el.

În luna iulie, mai multe conturi de Twitter, inclusiv al lui Joe Biden, rivalul lui Trump în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, şi al fostului preşedinte Barack Obama, au fost atacate într-o altă schemă prin care se dorea obţinerea de criptomonede. Contul lui Trump nu a fost afectat. Un adolescent din Florida a fost acuzat pentru acest atac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.