Sistemul electronic de vot întâmpină probleme în mai multe comitate din Carolina de Nord, iar autorităţile electorale au recomandat trecerea la buletine de vot pe hârtie, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei locale, în comitatele Cleveland, Gates, Orange, Cumberland, Wake, Craven şi Forsyth, oficialii electorali au întâmpinat probleme în înregistrarea oamenilor la vot.

Potrivit ProPublica, problemele sporadice la maşinile de vot au fost înregistrate şi în New York, Illinois, Kentucky, Texas şi Ohio.

Analiştii afirmă, însă, că astfel de incidente sunt comune în cazul unor alegeri de asemenea amploare. Ei atrag atenţia că în Statele Unite există circa 100.000 de maşini de vot.

Buletinele de vot pe hârtie par soluţia simplă în cazul apariţiei unor astfel de probleme. Cu toate acestea, în Michigan, unde alegătorii trebuie să completeze un formular de mână, înainte de a primi buletinul de vot, oamenii s-au plâns că nu există suficiente pixuri.

Pe de altă parte, autorităţile din Lebanon, Pennsylvania, o suburbie a Pittsburgh, au anunţat că cinci sau şase maşini s-au defectat şi au înregistrat voturile pentru republicani ca voturi pentru democraţi.

Problema nu este o premieră şi, de-a lungul istoriei, s-a întâmplat şi invers.

Alegătorii au sesizat problema, iar maşinile au fost reparate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.