Bărbatul care s-a detonat duminică noapte, după ce nu a fost lăsat să intre la un festival de muzică în aer liber, în oraşul Ansbach din sudul Germaniei, este un sirian în vârstă de 27 de ani, căruia i-a fost refuzată cererea de azil, a anunţat, luni dimineaţă, ministrul bavarez de Interne Joachim Hermann, citat de The Associated Press. În urma exploziei, în care atacatorul şi-a pierdut viaţa, 12 persoane au fost rănite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul bavarez de Interne, Joachim Hermann, a declarat, luni dimineaţă, că autorul deflagraţiei este un tânăr sirian în vârstă de 27 de ani, a cărui cerere de azil a fost respinsă în urmă cu un an, dar acestuia i s-a permis să rămână în Germania din cauza situaţiei din Siria, o ţară devastată de peste cinci ani de un sângeros război, soldat cu peste 280.000 de morţi şi milioane de strămutaţi şi refugiaţi.

"Nu ştim dacă bărbatul voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte persoane", a spus Herrmann.

El a precizat că 12 persoane au fost rănite în urma exploziei. De asemenea, o altă persoană şi-a pierdut viaţa în deflagraţie, care s-a produs într-un bar din Ansbach.

Un purtător de cuvânt al Procuraturii din Ansbach a declarat că motivul atacatorului este neclar. "Dacă există sau nu o legătură cu jihadismul este o pură speculaţie în acest stadiu", a declarat Michael Schrotberger.

Această explozie în sudul Germaniei are loc la doar două zile după ce un germano-iranian a comis un atac armat la un mall în Munchen, soldat cu nouă morţi şi 35 de răniţi, şi după un atac cu un topor, într-un tren, în apropiere de Wuerzburg, comis în urmă cu o săptămână şi soldat cu cinci răniţi.

Tot duminică, un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani a fost arestat după ce a ucis o femeie însărcinată, într-un atac cu o macetă, în care a rănit, de asemenea, alte două persoane, în apropiere de Stuttgart.

La Ansbach, autorităţile au anunţat că au fost alertate cu privire la explozia din centrul oraşului duminică, după ora locală 22.00 (23.00, ora României). Concertul din centrul oraşului, la care erau prezente aproximativ 2.500 de persoane, a fost oprit, ca măsură de precauţie, după explozie.

Piaţa din centrul oraşului a fost înţesată de vehicule de urgenţă, iar o casă din oraş a fost folosită ca centru pentru operaţiuni. Întregul oraş a fost blocat de forţele de securitate, iar ambulanţele s-au adunat în apropiere de castelul din Ansbach, în timp ce un elicopter dotat cu un proiector puternic a survolat oraşul. Aproximativ 200 de poliţişti s-au aflat la faţa locului, alături de aproximativ 350 de membri ai serviciilor de salvare.

La Ansbach se află o bază a Armatei americane (US Army) şi a celei de a 12-a Brigăzi Forţelor aeriene de luptă.

Germania, dar mai ales Bavaria, se află în alertă în urma atacurilor de la Munchen şi din tren, care au fost comise după ce un tunisian a ucis 84 de oameni şi a rănit alţi peste 300 de Ziua căderii Bastiliei, la Nisa, pe Riviera franceză.

Germania a primit anul trecut peste un milion de refugiaţi din zone de conflict şi din Orientul Mijlociu, în urma deciziei cancelarului Angela Merkel.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.