Un convoi umanitar al ONU a reuşit să reintre în enclava Ghouta de Est din Siria, aflată sub controlul rebelilor şi sub bombardamentele forţelor pro-guvernamentale, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru prima dată de luni, provizii cu mâncare au ajuns în oraşul Douma, a anunţat Crucea Roşie.

Bombardamentele s-au oprit, peste noapte, iar situaţia din Ghouta a fost descrisă ca fiind "calmă” acum.

O încercare anterioară a ONU a eşuat din cauza bombardamentelor continue.

"Astăzi, vom trimite restul ajutoarelor care n-au putut ajunge pe 5 martie. De asemenea, avem informaţii că săptămâna viitoare va ajunge acolo un convoi cu mai multe provizii, inclusiv instrumente medicale”, a spus Ingy Sedky, purtătoarea de cuvânt a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

Convoiul umanitar de vineri reprezintă a treia încercare din această săptămână de a trimite ajutoare civililor captivi în regiunea din apropierea capitalei, Damasc. 

Ali al-Zatari, coordonatorul ONU pentru acţiuni umanitare în Siria, a spus că orice bombardament în zonă în timpul operaţiunile de trimitere de ajutoare încalcă "asigurarea protecţiei promisă de părţule implicate, inclusiv de Federaţia Rusă”, conform AFP.

Luni, un convoi care a cuprins 46 de camionete a livrat o parte din provizii la Douma, dar a fost nevoit să se întoarcă. O a doua încercare de a trimite ajutoarele rămase a fost anulată din cauza problemelor de securitate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.