Armata SUA a anunţat vineri că a ucis, într-un raid în Siria, un lider de rang înalt al grupării jihadiste Stat Islamic, iar în timpul operaţiunii, care a avut loc joi seara, au fost răniţi şi patru soldaţi americani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ţinta, un înalt responsabil al Stat Islamic, Hamza al-Homsi, a fost ucis", a precizat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) într-un comunicat.

Homsi a supervizat reţeaua teroristă din estul Siriei înainte de a fi ucis în raid. 

 

Cei patru soldaţi americani care au fost răniţi de o explozie în timpul operaţiunii din nord-estul Siriei sunt trataţi în Irak. Un câine special dresat a fost, de asemenea, rănit, potrivit comunicatului.

Purtătorul de cuvânt al CENTCOM, colonelul Joe Buccino, a declarat ulterior că explozia a fost provocată de Homsi înainte de a fi ucis. Cei patru soldaţi răniţi şi câinele sunt în stare stabilă, a adăugat el.

De la înfrângerea teritorială a Stat Islamic în Siria, în 2019, câteva sute de soldaţi americani, desfăşuraţi în nord-estul ţării în cadrul coaliţiei antijihadiste, au continuat să lupte alături de Forţele Democratice Siriene (FDS), dominate de kurzi, şi să vizeze presupuşi membri ai Stat Islamic. La 10 februarie, o altă operaţiune cu FDS a dus la confiscarea de arme şi la moartea unui alt lider al organizaţiei teroriste.

În 2022, alţi doi lideri ai grupării au fost ucişi, unul în februarie, de către forţele speciale americane, în nord-vestul ţării, iar celălalt în octombrie, de către foşti rebeli din provincia sudică Deraa, susţinută de regimul sirian.

În octombrie 2019, SUA anunţaseră moartea liderului organizaţiei Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, într-o operaţiune americană în nord-vestul Siriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.