Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere acces în regiunea Douma din Siria în care a avut un atac chimic, susţinând că are informaţii conform cărora sute de persoane au fost afectate, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rapoartele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată că 70 de persoane au fost ucise de atacul chimic din Siria.

OMS susţine că partenerii săi au informat că 500 de persoane au suferit simptome asociate cu expunerea la substanţe chimice toxice, printre care dificultăţi respiratorii, iritarea mucoaselor şi probleme cu sistemul nervos central.

“De asemenea, două facilităţi medicale au fost afectate de aceste atacuri”, se arată în comunicatul OMS.

“Ar trebui să fim cu toţii revoltaţi de aceste rapoarte teribile şi imagini din Douma. OMS cere un acces liber imediat în zona afectată pentru a furniza servicii medicale celor afectaţi, a evalua impactul sanitar şi pentru a furniza un răspuns privind sănătatea publică”, a declarat medicul Peter Salama din cadrul OMS.

Activiştii care se opun regimului lui Assad, membrii echipajelor de salvare şi medici susţin că atacul chimic asupra Douma în Ghouta de Est a fost lansat de forţele guvernamentale care au folosit bombe cu substanţe chimice toxice.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.