Forţele rusesti au ucis 34 de luptători şi au rănit peste 60 în atacuri aeriene asupra unor ţinte din Idlib, a anunţat Interfax, citându-l pe şeful adjunct al Centrului rus de reconciliere pentru Siria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Forţele aeriene ale Rusiei au efectuat atacuri aeriene în provincia Idlib asupra unor ţinte ale unor grupuri armate ilegale implicate în bombardarea poziţiilor trupelor guvernamentale siriene", a declarat contraamiralul Vadim Kulit.

Kulit a precizat că, în 24 de ore, poziţiile trupelor guvernamentale siriene au fost atacate de şapte ori.

Armata siriană a dat vina pe rebeli, despre care spune că sunt jihadişti islamişti, pentru atacurile asupra zonelor controlate de guvern în provinciile Idlib şi Alep şi neagă bombardarea fără discriminare a zonelor civile aflate sub controlul rebelilor.

Oficialii opoziţiei spun că atât Moscova, cât şi Damascul profită de preocuparea lumii pentru conflictul din Gaza pentru a intensifica bombardamentele într-o regiune în care peste trei milioane de locuitori refuză să trăiască sub regimul autoritar al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Kulit a reiterat, de asemenea, acuzaţiile frecvente ale Rusiei privind încălcarea spaţiului aerian al Siriei de către coaliţia condusă de SUA, afirmând că o serie de zboruri de avioane şi drone nu au fost coordonate cu partea rusă.

Anterior, o sursă a declarat pentru Reuters că Statele Unite au efectuat două lovituri aeriene împotriva grupurilor aliate cu Iranul în Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.