Un acord pentru a permite evacuarea civililor a fost încheiat între Rusia, aliata regimului sirian, şi rebelii care deţin controlul la Douma, ultima enclavă aflată sub controlul insurgenţilor în Ghouta de Est, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un acord parţial a fost încheiat între gruparea rebelă islamistă Jaïsh al-Islamtiel şi Rusia, pentru a permite evacuarea a sute de civili către Idleb", a declarat Rami Abdel Rahmane, director al SOHR.

El a adăugat că negocierile sunt în curs pentru a se ajunge la un acord complet.

După o lună de raiduri aeriene intensive şi lupte la sol - în care au fost ucişi 1.500 de civili, iar alţi peste 80.000 au fost deplasaţi potrivit SOHR - enclava rebelă Ghouta de Est a fost recucerită de regim în proporţie de 80%.

Ghouta de Est, asediată din 2013, este teatrul unei grave crize umanitare, iar locuitorii ei suferă din cauza lipsei de hrană şi medicamente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.