Singapore va impune restricţii privind spaţiul aerian în timpul summit-ului dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un, conform unei note publicate de autorităţi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul-stat din sud-estul Asiei va găzdui întâlnirea istorică dintre Trump şi Kim pe 12 iunie şi a sporit măsurile de securitate de-a lungul insulei.

Nota publicată pe site-urile Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO) şi a Administraţiei Federale a Aviaţiei Americane (FAA) informează că vor exista restricţii în spaţiul aerian în zilele de 11, 12 şi 13 iunie.

Toate aeronavele care ajung la aeroportul Changi din Singapore vor trebui să îşi reducă viteza şi vor exista restricţii în ceea ce priveşte folosirea pistelor „din motive de securitate naţională”.

O altă notă publicată pe site-ul ICAO avertizează piloţii să stea departe de baza aeriană Paya Lebar, o facilitate militară în estul insulei care a fost folosită de preşedinţii americani în vizite anterioare. În notă se precizează că aeronavele care vor încălca restricţiile „ar putea fi interceptate”.

Pregătindu-se de evenimente, Singapore a numit anumite părţi ale oraşului ca fiind „zone pentru evenimente speciale” între 10 şi 14 iunie. Printre aceste zone se află şi partea centrală, acolo unde se află sediul Ministerului de Externe, ambasada SUA şi mai multe hoteluri şi insula Sentosa din sud, acolo unde va avea loc summit-ul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.