Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, a fost externat vineri de la spitalul din Milano în care a fost internat în urmă cu şase săptămâni - din cauza unei leucemii şi unei infecţii pulmonare -, a constatat un fotograf AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Silvio Berlusconi a părăsit Spitalul San Raffaele, din capitala lombardă, către ora locală 13.15 (14.15, ora României), la bordul unei berline cu geamuri fumurii, fără să facă declaraţii de presă.

El a fost internat în acest prestigios spital la tratament, din cauza unei stări de slăbiciune legate de o infecţie pulmonară, însă medicii au dezvăluit că suferă de o leucemie cronică.

El s-a adresat simpatizanţilor săi la începutul lui mai, pentru prima oară, într-un mesaj video, din camera de spital, aşezat la un birou, cu steagul partidului şi Italiei în spate.

Silvio Berlusconi a fost spitalizat în mai multe rânduri în ultimii ani, după ce s-a îmbolnăit de covid-19, în 2020.

Cariera acestui politician care se întoarce ”etern” - a cărui moarte politică a fost greşit anunţată în mai multe rânduri - se confundă cu istoria italiană a ultimilor 30 de ani.

Şef de Guvern în trei rânduri în perioada 1994-2011, el este în prezent senator şi preşedintele Partidului său Forza Italia (dreapta), un partener minoritar în Guvernul de coaliţie al premierului neofascist Giorgia Meloni.

Meloni l-a vizitat la spital duminică, a declarat că se afla într-o ”dispoziţie excelentă” şi că munceşte în continuare ”neîncetat”.

Numărul doi în Forza Italia, Antonio Tajani, ministruul italian de Externe, şi aliatul său în coaliţie Matteo Salvini, liderul Partidului Liga (antimigraţie), l-au vizitat, la rândul lor.

”Bun venit acasă, mare Silvio”, a scris vineri pe Twitter Matteo Salvini.

”Suntem cu toţii bucuroşi de întoarcerea ta acasă, bine ai venit, preşedinte!”, scrie la rândul său Tajani.

Un fan al fotbalului, Silvio Berlusconi a prezidat timp de 31 de ani AC Milano, care a câştigat de cinci ori Liga Campionilor în era sa, pe care l-a vândut în aprilie 2017 unor investitori chinezi.

El este în prezent proprietarul Clubului din Monza.

Cariera sa a fost marcată, de asemenea, de scandaluri şi de probleme judiciare care, în ultimii zce ani, s-au concentrat asupra unor proceduri legate de faimoasele petreceri sexuale de noapte ”bunga bunga”.

Octogenarul - a cărui soţie, Marta Fascina, este cu 53 de ani mai tânăr decât el - a provocat un scandal în decembrie 2022, după  ce le-a promis jucătorilor, înaintea unui meci, că, în cazul unei victorii, le va aduce ”în vestiar” un ”autobuz cu prostituate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.