Grupul german Siemens a obţinut un contact ”istoric”, în valoare de 8,1 miliarde de euro, în vederea construirii a trei linii feroviare care urmează să asigure legături între 60 de oraşe din Egipt, care constituie cea de a ”şasea cea mai mare reţea feroviară de mare viteză din lume”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este cea mai mare comandă din istoria Siemens”, şi-a exprimat satifacţia, într-un comunicat, CEO-ul grupului, care a semnat contractul cu statul egiptean.

Această nouă reţea, pe care vor circula atât trenuri de mare viteză, cât şi trenuri regionale şi de marfă, urmează să lege 60 de oraşe din întreaga ţară, între care Cairo, Abu Simbel, Luxor, Hurghada, la Marea Roşie.

Toate principalele centre economice şi turistice din Egipt urmează să fie legate la această reţea.

Egiptul urmează să se doteze, prin această reţea de peste 2.000 de kilometri de căi ferate, cu cea de a ”şasea cea mai mare reţea feroviară din lume”.

Siemens propune Egiptului, în afară de reţeaua feroviară, 41 de trenuri de mare viteză, 94 de trenuri regionale şi 41 de locomotive de marfă, care fac parte din comandă.

Contractul, în sumă de 8,1 miliarde de euro, include o primă comandă, încheiat în 2021, în valoare de 2,7 miliarde de euro.

Acest acord prevede darea în folosinţă a unei prime linii de 660 de kilometri - ”Canalul Suez al şinelor”, care să asigure o legătură între Ain Sokhna, la Marea Roşie, şi Marsa Matruh, la Marea Mediterană.

A doua parte a contractului prevede două linii de 1.100 şi, respectiv, 225 de kilometri, care permit aproximativ ”500 de milioane de călătorii pe an”.

Acest contract prevede, de asemenea, înfiinţarea a 40.000 de locuri de muncă la nivel local şi are ambiţia să reducă emisiile de dioxid de carbon (CO2) cu 70% faţă de traficul rutier.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.