Un oficial de rang înalt al palatului a descris "scena de demnitate liniştită" de la Balmoral, unde regina a fost depusă într-un sicriu de stejar în sala de bal, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sicriul este acoperit cu Stindardul Regal, cu o coroană de flori aşezată deasupra.
 
"Acest lucru permite personalului de la Balmoral, dintre care mulţi dintre ei şi-au petrecut o bună parte din viaţă în serviciul regal acolo, să îşi prezinte ultimul omagiu", a declarat oficialul palatului.
 
Funeraliile de stat ale reginei vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey.
 
Biserica istorică este locul unde sunt încoronaţi regii şi reginele Marii Britanii şi unde regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu prinţul Philip în 1947.
 
Şefi de stat din întreaga lume vor fi invitaţi să se alăture membrilor Familiei Regale pentru a-şi aminti de viaţa şi serviciile reginei.
 
Politicieni britanici de rang înalt şi foşti prim-miniştri sunt, de asemenea, aşteptaţi să participe la slujbă, care va fi televizată.
 
Slujba va fi probabil condusă de decanul de la Westminster, David Hoyle, iar Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va ţine predica. Este posibil ca premierul Liz Truss să fie chemată să citească o lecţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.