Belgia va interzice, din precauţie, zborurile care vin din Marea Britanie, începând de la miezul nopţii, pentru cel puţin 24 de ore, a anunţat premierul Alexander De Croo la postul VRT, potrivit La Libre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sunt suspendate şi cursele feroviare Eurostar venite din Marea Britanie.

Măsura este valabil iniţial 24 de ore, deoarece încă este analizată de specialişti situaţia cu privire la noua tulpină a coronavirusului. “Nu avem un răspuns concludent”, a aformat De Croo.

Acest anunţ al belgienilor vine la câteva ore după ce în Olanda a intrat în vigoare măsura de intersicere a zborurilor din Marea Britanie, de teama noii tulpini a coronavirusului. În Olanda, măsura este valabilă cel puţin pentru restul anului.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai transmisibilă şi a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc. În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu va exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.