Seulul a trimis înapoi în Coreea de Nord trei nord-coreeni care au trecut din greşeală în Coreea de Sud la bordul unei ambarcaţiuni de pescuit şi care au cerut să se întoarcă acasă, a anunţat Ministerul sud-coreean al Unificării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei trei membri ai echipajului şi vasul de lemn vor fi trimise în Nord”, a anunţat ministerul.

Unul din reprezentanţii ministerului a declarat pentru AFP că vasul a ridicat ancora.

O servietă albă era agăţată de catargul ambarcaţiunii când a încălcat, sâmbătă seara, linia de demarcaţie în Marea de Est, cunoscută de asemenea sub numele de Marea Japoniei.

Crezând că acest lucru putea să indice voinţa marinarilor de a trece în Sud, autorităţile sud-coreene au adus echipajul într-un port militar pentru a-i interoga.

Însă acesta a anunţat că a comis o eroare şi a cerut să se întoarcă în Nord, a precizat ministerul.

În iunie, un vapor de pescuit din Nord a încălcat linia de demarcaţie, în pofida faptului că este foarte supravegheată, şi a navigat până într-un port sud-coreean, după care a fost identificat drept nord-coreean.

Doi dintre cei patru membri ai echipajului au cerut azil, iar ceilalţi doi au fost trimişi înapoiîn Nord.

Un general sud-coreean a fost demis din cauza lipsurilor în supravegherea frontierei care au marcat acest incident.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.