Serviciul public irlandez de sănătate - HSE Ireland - a anunţat vineri că a fost nevoit să-şi oprească întregul sistem informatic, din cauza unui ”important” atac cibernetic de tip ransomware, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există un atac de tip ransomware important asupra sistemelor informatice ale HSE. Din precauţie, ne-am oprit toate sistemele informatice, cu scopul de a ne proteja de acest atac şi a evalua deplin situaţia împreună cu partenerii noştri din domeniul securităţii”, a anunţat pe Twutter HSE.

HSE Ireland prezintă scuze pentru neplăcerile create pacienţilor şi precizează că vaccinarea împotriva covid-19 nu este afectată şi se desfăşoară ”aşa cum s-a prevăzut”.

Vaccinarea împotriva covid-19 vizează în prezent persoanele în vârstă de peste 50 de ani în Irlanda, unde pandemia s-a soldat cu 4.937 de morţi, potrivit ultimului bilanţ, publicat joi.

Atacul cibernetic care vizează HSE foloseşte un program de tip ransomware ca cel care a vizat Colonial Pipeline, operatorul imensului oleoduct american, care şia- relansat joi întregul sistem, după ce a fost paralizat din weekendul trecut.

Acest atac a fost comis de gruparea infracţională DarkSide, a anunţat poliţia federală americană FBI.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.