Peste 200 de salvatori ucraineni au fost răniţi şi 68 au fost ucişi de la startului războiului din Ucraina, relatează Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „Până acum, 68 de salvatori au fost ucişi şi 201 răniţi”, a declarat Serhii Kruk, şeful Serviciului Naţional de Urgenţă din Ucraina.

El a precizat că în ultima perioadă atacurile care au vizat echipele de salvatori auu devenit mai frecvente.

„Noi ne aflăm sub protecţia Convenţiilor de la Geneva. Nu suntem unităţi care participă la operaţiuni militare sau care au arme. Şi am sperat că salvatorii nu vor fi omorâţi, nu vor fi împuşcaţi sau capturaţi. Dar în primele zile ale războiului, ne-an dat seama că agresorul rus dispreţuieşte normele şi regulile internaţionale”, a spus Kruk.

„În timpul evacuărilor din Irpin şi Bucha am fost luaţi captivi, iar echipamentul nostru a fost luat. În timpul evacuării din Mariupol, de asemenea ni s-a luat echipamentul, am fost luaţi captivi, s-a tras asupra echipamentului. Astăzi avem cinci salvatori în captivitate”, a adăugat Serhii Kruk.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.