Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a inspectat trupele ţării implicate în "operaţiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina, a anunţat, duminică, ministerul apărării, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Şeful armatei ruse a zburat în jurul zonelor de desfăşurare a trupelor şi a verificat poziţiile avansate ale unităţilor ruse în zona operaţiunii militare speciale”, a spus ministerul în aplicaţia de mesagerie Telegram.

Moscova numeşte invazia sa în Ucraina o "operaţie militară specială” de "demilitarizare” şi "denazificare” a Ucrainei. Kievul şi aliaţii săi îl numesc un act de cucerire neprovocat.

Ministerul a anunţat că Şoigu a vorbit cu trupele „în prima linie” şi la un „post de comandă”. Cu toate acestea, nu este imediat clar când a avut loc vizita sau dacă Şoigu a fost prezent în Ucraina.

Un scurt videoclip postat împreună cu declaraţia îl arăta pe Şoigu într-un elicopter militar şi câteva fotografii din avion cu porţiuni goale de pământ.



Anunţul vine a doua zi după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a avut o întâlnire cu conducerea ţării, inclusiv cu Şoigu, pentru a căuta propuneri cu privire la modul în care cred că ar trebui să continue campania militară a Rusiei în Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.