Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că Statele Unite au reunit o coaliţie de ţări europene pentru a rezolva "chestiunea rusă" în acelaşi mod în care Adolf Hitler a căutat o "soluţie finală" pentru eradicarea evreilor din Europa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lavrov a pus conflictul din Ucraina pe seama unui "război hibrid" al SUA împotriva Rusiei şi a spus că Washingtonul foloseşte aceeaşi tactică ca Napoleon şi naziştii în încercarea de a subjuga Europa pentru a distruge Rusia.

Folosindu-se de Ucraina ca de un intermediar (proxy), "ei duc un război împotriva ţării noastre cu aceeaşi sarcină: «soluţia finală» pentru problema rusă", a declarat şeful diplomaţiei ruse într-un lung discurs susţinut miercuri dimineaţă.

"La fel cum Hitler a vrut o «soluţie finală» pentru chestiunea evreiască, acum, dacă îi citiţi pe politicienii occidentali, ei spun clar că Rusia trebuie să sufere o înfrângere strategică", a insistat Serghei Lavrov.

"Soluţia finală" a fost proiectul Holocaustului lui Hitler, care a dus la uciderea sistematică a 6 milioane de evrei, precum şi a membrilor altor minorităţi.

Serghei Lavrov a provocat indignare la nivel internaţional şi anul trecut, în mai, când, invocându-l în mod similar pe Hitler, a spus că liderul nazist avea "sânge evreiesc", ceea ce a atras proteste furioase din partea Israelului.

Pe de altă parte, Lavrov a exclus miercuri orice posibilitate de discuţii cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy, şi a declarat că Rusia ar fi gata să răspundă la propunerile venite din partea Occidentului cu privire la Ucraina, dar că nu vede nicio propunere serioasă, relatează The Guardian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.