Cel puţin 51 de persoane au fost intoxicate, duminică seară, în regiunea Pirot din sud-estul Serbiei, după scurgeri de amoniac dintr-un vagon cisternă, ca urmare a deraierii unui tren, a anunţat primarul oraşului Pirot, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Au fost semnalate 51 de cazuri de intoxicaţie. Şapte persoane au fost transportate la spitalul din Nis”, a declarat primarul Vladan Vasic.

El a precizat că pentru o parte a oraşului său cu 60.000 de locuitori s-a declarat stare de urgenţă, ceea ce înseamnă în special că şcolile sunt închise.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Trenul a deraiat duminică seară, ceea ce a provocat scurgeri de aamoniac şi dispersarea unei mari cantităţi de gaz în atmoosferă, a precizat Ministerul sârb de Interne, făcând apel către localnici să nu îşi părăsească locuinţele. Pe mai multe drumuri, traficul a fost întrerupt.

Trenul care a deraiat venea din Bulgaria. Incidentul a avut loc în afara zonei urbane şi la locul accidentului nu au existat răniţi.

S-a stabilit un perimetru de securitate de patru kilometri, din precauţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.