Mii de protestatari antiguvernamentali participă la un miting în faţa reşedinţei preşedintelui Aleksandar Vucic, duminică, pentru a cere o mai mare libertate a presei şi alegeri libere şi corecte, la o zi după ce au pătruns în sediul televiziunii de stat, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva unui grup de protestatari care au încercat să aducă o camionetă cu două boxe de mari dimensiuni în apropierea reşedinţei.
 
Protestatarii, care au organizat astfel de mitinguri weekend de weekend în ultimele trei luni, au folosit fluiere şi au scandat „demisia!” în timp ce Vucic vorbea la o conferinţă de presă înăuntru.
 
„Vom continua blocarea preşedinţiei şi nu vom pleca până nu ni se îndeplinesc cerinţele sau dacă nu vom avea garanţii ferme că cerinţele noastre vor fi îndeplinite”, a declarat activistul Borko Stefanovic.
 
„Nu există presă independentă în această ţară. Am venit aici să îmi exprim nemulţumirea faţă de acest lucru”, a declarat Srdjan Vuska, un om de afaceri din oraşul Kovin.
 
Protestele au avut loc în Belgrad, dar s-au răspândit ulterior şi în alte oraşe.
 
Sâmbătă, protestatarii au pătruns în sediul televiziunii de stat. Mai multe mii de persoane au rămas în faţa clădirii în timp ce activiştii scandau „Vucic hoţul” pe coridoarele clădirii. Poliţia a intrat ulterior în clădire şi a scos treptat protestatarii.
 
În ultimele luni au avut loc proteste ale opoziţiei săptămânal, începând din decembrie anul trecut, faţă de preşedintele Aleksandar Vucic. Protestatarii cer libertatea presei ca o condiţie pentru alegeri libere şi corecte. Televiziunea de stat a oferit o acoperire sumară a protestelor până în prezent.
 
Vucic a declarat anterior că nu va ceda în faţa cererilor opoziţiei privind reforma electorală şi libertatea sporită a presei „chiar dacă vor fi cinci milioane pe străzi”, însă a precizat că este dispus să testeze popularitatea partidului său în alegeri anticipate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.