Un obuz a lovit o grădiniţă în urma schimbului de focuri dintre separatiştii proruşi din estul Ucrainei şi forţele guvernamentale din Republica Populară Lugansk, informează pagina oficială de Facebook a organizaţiei non-guvernamentale Proliska. Un înalt oficial al guvernului ucrainean a comunicat că atacurile cu obuze de la linia de contact cu forţele separatiste proruse din estul Ucrainei „nu sunt obişnuite” şi „par o provocare”. Incidentele au avut loc pe fondul comasării de trupe ruseşti la frontiera cu Ucraina, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Atacul cu mortiere din estul Ucrainei „pare o provocare”, conform unei surse guvernamentale de la Kiev

 

Atacul s-a soldat cu răirea a două cadre didactice, iar serviciile de urgenţă locale din provincia Lugansk s-au deplasat la locul bombardamentului, reuşind să evacueze în siguranţă copiii.
 
„Astăzi, 17 februarie, în jurul orei 09:00, în timpul bombardamentului de artilerie asupra gării Luhansk, unul dintre obuze a lovit o grădiniţă. Potrivit informaţiilor preliminare, doi angajaţi au suferit răni. Copiii se aflau la grădiniţă în momentul bombardamentului. Angajaţii Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă (GEMS) din provincia Lugansk au ajuns la faţa locului”, a transmis ONG-ul Proliska, în postarea de pe pagina de Facebook.
De asemenea, a postat imagini cu clădirea grădiniţei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.