Partidele separatiste din Catalonia nu au reuşit marţi să se pună de acord şi să formeze o coaliţie de guvernare în această regiune din nord-estul Spaniei, deschizând calea unui nou scrutin, în cazul în care niciun candidat nu reuşeşte să obţină o majoritate parlamentară în termen de două luni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidele separatiste Esquerra Republicana de Catalunya (ERC, stânga), Junts (centru-dreapta) şi CUP (extremă stânga) au obţinut în alegerile regionale din februarie suficiente mandate să formeze un guvern regional împreună, însă aceste formaţiuni nu au reuşit să ajungă la un acord asupra numelui viitorului preşedinte al Executivului regional.

Partidul Socialist (PSOE, la putere la Madrid), care a obţinut cele mai multe voturi în februarie şi care se opune secesiunii Cataloniei, ar urma să încerce să formeze un guvern regional, însă şansele de a obţine o majoritate în adunarea regională sunt aproape nule.

ERC, care s-a clasat al doilea în alegeri, probabil că va continua să încerce să convingă Junts să-i acorde susţinerea de care are nevoie, pentru ca separatiştii să rămână în continuare la putere în această regiune bogată din nord-estul Spaniei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.