Senatul SUA, cu majoritate democrată, a aprobat joi un proiect de lege privind cheltuielile temporare pe termen scurt pentru a evita o închidere parţială a guvernului , după ce Camera Reprezentanţilor controlată de republicani a susţinut-o cu mai puţin de 36 de ore înainte ca fina nţarea să înceapă să se epuizeze, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Proiectul de lege, care a fost adoptat de Senat cu un vot bipartizan de 77-13, va fi trimis în continuare la biroul preşedintelui Joe Biden pentru promulgare. Acesta va stabili termene limită pentru finanţare parţială până pe 8 martie şi pentru o altă tranşă de finanţare până pe 22 martie.
Într-o declaraţie, preşedintele Biden a spus că adoptarea  este o veste bună pentru americani, deoarece evită o închidere dăunătoare, dar a adăugat: „Aceasta este o soluţie pe termen scurt, nu o soluţie pe termen lung”.
Joi, în Parlament, 207 democraţi s-au alăturat celor 113 republicani într-un vot de 320-99 pentru a aproba măsura temporară pe termen scurt, care oferă Congresului mai mult timp pentru a conveni asupra finanţării pentru întregul an fiscal care a început la 1 octombrie.
Au trecut aproximativ două luni de când preşedintele Camerei Republicii, Mike Johnson, şi liderul majorităţii Chuck Schumer, un democrat, au convenit asupra unui nivel al cheltuielilor de 1,59 trilioane de dolari pentru anul fiscal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.