Un senator apropiat lui Donald Trump, Lindsey Graham, a dat asigurări luni că Iranul este responsabil de recente acte ostile în Orientul Mijlociu şi a preconizat un ”răspuns militar zdrobitor” în cazul unor atentate vizând interese americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lindsey Graham, un ales republican, a precizat că a fost informat în acest sens de către consilier pe probleme de securitate naţională de la Casa Albă John Bolton, un vechi adept al unei linii dure faţă de Teheran.

”Este clar că în aceste ultime săptămâni Iranul a atacat oleoducte şi nave ale altor ţări şi că se află la originea fluxului de ameninţări la adresa intereselor americane în Irak”, a scris, într-un mesaj postat pe Twitter, Graham.

”Dacă ameninţările iraniene la adresa unor persoane şi interese se concretizează, este necesar să avem un răspuns militar zdrobitor”, a apreciat Lindsey Graham.

Riadul a acuzat Iranul că se află în spatele unui atac cu drone revendicat de rebeli huthi din Yemen, susţinuşi de teheran, vizând un oleoduct saudit.

Atacul a avut loc în urma unor ”acte de sabotaj” nerevendicate la Golful Aden, vizând patru nave - două petroliere saudite, o navă norvegiană şi una din Emiratele Arabe Unite (EAU).

Washingtonul nu a atribuit în mod oficial aceste acte Teheranului, însă a acuzat Iranul, în mai multe rânduri, că pregăteşte atacuri, prin intermediul unor aliaţi, în regiuni în Orientul Mijlociu, spre exemplu în Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.