O senatoare americană din Missouri este anchetată de către Secret Service pentru că a spus că ea speră ca preşedintele Donald Trump să fie asasinat, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatoarea democrată Maria Chappelle-Nadal a postat această declaraţie pe Facebook, dar mai târziu a şters-o.

Secret Service a confirmat că ”examinează comentariile” şi afirmă că ”toate ameninţările la adresa preşedintelui” vor fi anchetate.

Senatoarea spune că a greşit scriind această postare, dar că refuză să demisioneze.

Ea a scris ”Nu. Voi spera ca Trump să fie asasinat”, răspunzând unui comentariu pe Facebook.

”Nu am crezut în ceea ce am spus. Absolut nu. Am şters şi trebuia şters”, a declarat Chappelle-Nadal pentru St Louis Post-Dispatch.

”Nu demisionez. Ceea ce am spus a fost greşit, dar nu voi vorbi în continuare despre ceea ce a condus la asta, şi anume frustarea şi furia pe care mulţi oameni o simt în America chiar în acest moment”, a spus ea.

Membri ai partidului ei i-au condamnat rapid declaraţia, iar unii au îndemnat-o să demisioneze.

Şefa caucusului democrat din Missouri în Senat Gina Walsh a declarat că lui Chappelle-Nadal ”ar trebui să-i fie ruşine de ea, pentru că şi-a alăturat vocea acestui mediu toxic”.

Senatoarea democrată Claire McCaskill, tot din Missouri, a declarat ”condamn acest lucru. Este scandalos. Iar ea ar trebui să demisioneze”.

”VIOLENŢE POLITICE”

Guvernatorul republican al statului Missouri Eric Greitens a îndemnat-o, de asemenea, pe senatoare să demisoneze.

”Putem avea divergenţe, în ţara noastră, însă nimeni nu ar trebui să încurajeze violenţe politice. Senatoarea ar trebui să demisioneze”, a spus el.

Însă Chappelle-Nadal insistă că îşi exprima dreptul la liberă exprimare.

”Refuz să demisionez pentru că mi-am exercitat drepturile (prevăzute de) Primul Amendament, chiar dacă ceea ce am spus este greşit”, a subliniat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.