Şeful unei organizaţii nonprofit din Kiev care îi ajută pe belaruşi să scape de persecuţii a fost dat dispărut după ce nu a revenit de la alergarea de dimineaţă, a declarat luni un purtător de cuvânt al poliţiei ucrainene, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vitali Şişov, şeful organizaţiei Belarusian House in Ukraine (BDU), a fost dat dispărut de către partenera sa, potrivit poliţiei.

"Vom investiga până când vor exista informaţii despre ceea ce i s-a întâmplat. Declaraţia partenerei sale a fost înregistrată.

Partenera a spus că acesta a plecat să alerge şi nu s-a mai întors, a dispărut", a arătat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Ucraina, Polonia şi Lituania au devenit refugii pentru belaruşi în timpul unei represiuni violente a preşedintelui Alexander Lukaşenko împotriva celor care contestă victoria sa în alegerile de anul trecut.

BDU îi ajută pe belaruşi să găsească cazare, locuri de muncă şi consiliere juridică, potrivit site-ului său web. Într-o declaraţie separată, organizaţia a afirmat că nu îl poate contacta pe Şişov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.