Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat, marţi, la Bruxelles, că invazia Rusiei în Ucraina a reprezentat un test pentru întreaga lume, un test care va dăinui peste veacuri, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urmă cu un an, Putin s-a gândit că în câteva zile forţele sale vor pune mâna pe Kiev şi vor răsturna guvernul democratic al Ucrainei şi a crezut că toată comunitatea internaţională va trăi cu asta. Invazia lui Putin a fost un test pentru veacuri şi un test pentru lume. Prietenii Ucrainei nu s-au clătinat. Astfel, Ucraina a câştigat bătăliile de la Kiev, Harkov şi Herson”, a spus Austin, care a promis în continuare „sprijinul de nezdruncinat şi durabil” al NATO.

„La un an, suntem la fel de uniţi ca întotdeauna”, a afirmat Austin, care a subliniat că NATO trebuie să susţină o lume în care „regulile contează”.

Miniştrii apărării din ţările NATO se întâlnesc la Bruxelles pentru a discuta despre modul în care pot furniza Ucrainei mai multe arme şi pregătire militară în încercarea de a respinge o ofensivă nouă a Rusiei.

La prima întâlnire a zilei participă membrii Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei condus de SUA,fiind prezent şi ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov,.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.