David Barnea, şeful Mossadului, este aşteptat să reia duminică, la Doha, discuţiile cu oficiali din Qatar şi Egipt cu privire la o posibilă încetare a focului în Fâşia Gaza, a declarat sâmbătă o sursă pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestei surse, discuţiile se vor axa pe ultimele piedici în negocierile indirecte dintre Israel şi Hamas, în special privind numărul de prizonieri palestinieni care ar putea fi eliberaţi în schimbul ostaticilor încă reţinuţi în Fâşia Gaza şi ajutorul umanitar pentru populaţia enclavei palestiniene, ameninţată de foamete, potrivit mai multor observatori.

Principala agenţie de ajutor umanitar a ONU în Gaza, UNRWA, a avertizat sâmbătă că în nordul enclavei se înregistrează o creştere accelerată a cazurilor de malnutriţie acută, care afectează în prezent o treime dintre copiii cu vârsta sub doi ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.