Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a salutat vineri acordul armistiţiului ruso-turc în nord-vestul Siriei, însă a îndemnat la prudenţă şi la un acces al ajutoarelor umanitare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bineînţeles că mă bucur de armistiţiu, este o veste bună. Cel puţin este un semn de bunăvoinţă. Să vedem acum ce se va întâmpla”, a declarat Josep Borrell, la sosirea la o reuniune a miniştrilor de Externe la Zagreb.

Acest armistiţiu este o ”condiţie prealabilă în vederea oferirii unui ajutor umanitar suplimentar populaţiei din Idleb”, a spus el, adăugând că, în Uniunea Europeană (UE), ”ne vom concentra eforturile asupra părţii umanitare”.

Josep Borrell declara joi că UE nu poate instaura o zonă de securitate în regiunea siriană Idleb, pentru că ”nu este destul de puternică pentru asta” şi este împărţită în privinţa acestei iniţiative.

El a apreciat vineri că este necesară o ”îmbunătăţire a relaţiilor noastre cu Turcia şi Rusia. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătăţim şi discutăm, acesta este motivul pentru care ne aflăm aici”, la Zagreb.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.