Şeful departamentului de comunicare al Vaticanului a demisionat după ce a fost criticat pentru că a modificat o imagine cu o scrisoare trimisă de Papa Benedict al-XVI-lea, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demisia are loc după ce Vaticanul a recunoscut că a fost modificată o imagine trimisă presei pentru a nu se putea vedea o parte a scrisorii despre Papa Francisc trimisă de predecesorul său.

Totul a început când Vigano, care era prefectul Secretariatului pentru Comunicare al Vaticanului, l-a rugat pe Papa Benedict al-XVI-lea să redacteze un text teologic pentru a fi citit la un eveniment de prezentare pentru o nouă serie de cărţi despre Papa Francisc.

În scrisoare, Papa Benedict a salutat publicarea volumelor, dar a spus că nu ar putea scrie textul cerut deoarece nu ar avea timp să citească respectivele cărţi.

Vigano a citit apoi câteva pasaje din scrisoare în cadrul unei prezentări pe 12 martie. Apoi jurnaliştii au primit o imagine în care nu se poate vedea clar zona scrisorii în care Papa Benedict explică faptul că nu va putea citi cărţile.

În cadrul scrisorii în care îşi anunţă demisia, Vigano îi spune Papei Francisc că deşi nu au fost intenţionate, acţiunile sale au „destabilizat munca minunată şi complexă pentru reformă”.

„Cred că demisia mea ar fi o ocazie bună pentru ceva nou”, a spus el.

Biroul de presă al Vaticanului nu a explicat de ce fotografia cu scrisoarea a fost modificată şi a transmis Associated Press că nu intenţiona ca fotografia să fie publicată.

Conform standardelor profesionale ale fotojurnalismului, este interzisă adăugarea sau înlăturarea unor elemente dintr-o poză, mai ales dacă este vorba despre ceva ce ar putea modifica mesajul. Organizaţiile media care scriu despre Papa se bazează de obicei pe imaginile trimise de Vatican.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.