Preşedinta regiunii Madrid, Isabel Díaz Ayuso, membră a Partidului Popular, conservator, de opoziţie, l-a insultat pe premierul Pedro Sánchez în timp ce acesta se adresa miercuri Parlamentului în timpul unei dezbateri cu ocazia votului său de învestitură, relatează POLITICO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce Sánchez invoca de la tribuna Camerei acuzaţiile de corupţie la adresa fratelui lui Ayuso, ea a fost filmată în timp ce rostea cuvintele spaniole pentru "fiu de căţea". Echipa lui Ayuso a recunoscut insulta, potrivit publicaţiei spaniole El Pais, în timp ce însăşi preşedinta regiunii Madrid s-a apărat joi şi a refuzat să îşi ceară scuze.

"(Sánchez) s-a folosit de tribună şi a profitat de intervenţia sa pentru a defăima un preşedinte regional, pe mine şi familia mea", a declarat Ayuso.

O stea în ascensiune în cadrul Partidului Popular (PP) conservator, Ayuso s-a făcut cunoscută în timpul pandemiei COVID-19, când s-a opus agresiv măsurilor de sănătate luate de guvernul socialist al lui Sánchez.

Anul trecut, ea a rupt în mod public legăturile cu liderul de atunci al partidului său, Pablo Casado, după ce acesta a încercat să o investigheze în legătură cu o afacere de achiziţionare de măşti pentru regiunea Madrid, în care era implicat fratele lui Ayuso. Eforturile lui Casado s-au întors în cele din urmă împotriva sa şi a fost înlocuit de actualul lider al PP, Alberto Núñez Feijóo.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.