Oficialii guvernului şi de securitate trebuie să facă mai multe pentru a gestiona folosirea ilegală a dronelor la aeroporturi, a declarat Cressida Dick, Comisarul Poliţiei Metropolitane din Londra, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că întreaga ţară şi cu siguranţă guvernul au urmărit ce s-a întâmplat şi au cerut să facem mai multe”, a declarat Dick pentru BBC, făcând referire la trei zile de perturbări ale programului de la aeroportul Gatwick cauzate de o dronă care zbura ilegal în apropierea pistei.

„Nu cred că veţi găsi poliţie din lume care să se gândească că pot gestiona liniştiţi situaţia dronelor”, a adăugat ea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ministrul Securităţii, Ben Wallace, a declarat luni că forţele de securitate ale Marii Britanii au acum sisteme de detectare care pot fi implementate în toată ţara pentru a combate pericolul dronelor.

„Tehnologia dronelor este în permanentă schimbare. Trebuie să ţinem pasul. Există o varietate de tactici şi tehnologii pe care le folosim acum şi în viitor ele vor trebui să se schimbe din nou, sunt convins”, a afirmat Dick.

„Am vorbit cu colegi din toată lumea. Vă pot spune că nu este o problemă uşoară. Facem tot ce putem iar în viitor, lucrând cot la cot cu ceilalţi, ne vom îmbunătăţi”, a adăugat ea.

Investigaţia privind incidentul de la Gatwick este în desfăşurare. Detectivii au eliberat duminică două persoane fără să le pună sub acuzare, care erau suspectate că ar fi fost operatorii dronelor.

Folosirea dronelor pe o rază de 1 km faţă de un aeroport britanic poate aduce pedeapsa cu închisoarea de până la cinci ani.

„Trebuie să colaborăm îndeaproape cu companiile private, trebuie să lucrăm şi cu armata, trebuie să putem preveni folosirea ilegală a dronelor, din orice motiv, în apropierea aeroporturilor noastre”, a precizat Dick.

Aproape 140.000 de călători au fost afectaţi săptămâna trecută la Gatwick după ce traficul a fost blocat din cauza unor drone depistate deasupra pistelor.

Mai mulţi politicieni şi entităţi din aviaţie au cerut legi mai stricte privind dronele după acest incident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.