O curte de justiţie din sud-vestul Japoniei a condamnat la moarte prin spânzurare şeful puternicei organizaţii mafiote Yakuza, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul din Fukuoka l-a găsit vinovat pe Nomura Satoru, în vârstă de 74 de ani, că a ordonat patru atacuri, dintre care unul s-a soldat cu un deces.

Verdictul a fost dat în ciuda lipsei unor dovezi directe împotriva lui Nomura, a scris presa locală. El a negat orice implicare în atacuri.

Este considerat a fi prima dată când un membru important al mafiei japoneze, yakuza, este condamnat la moarte.

„Am cerut o decizie corectă... Veţi regreta asta pentru tot restul vieţii”, i-a spus Nomura judecătorului după ce a fost pronunţată sentinţa marţi, potrivit ziarului Nishinippon Shimbun.

Nomura, care conduce sindicatul Kudo-kai din sud-vestul Japoniei, intenţionează să facă apel. 

Deşi procurorii nu au prezentat dovezi clare că Nomura a comandat atacurile violente, ei au reuşit să susţină că rolul lui în grupare înseamnă că are responsabilitatea cea mai mare.

În timpul celor patru atacuri, între 1998 şi 2014, şeful unei cooperative de pescuit a fost ucis, iar alţi trei oameni, inclusiv un poliţist, au fost răniţi.

Judecătorul a descris marţi acţiunile lui Nomura ca „extrem de vicioase”.

Grupările yakuza nu sunt ilegale în Japonia, iar ele operează frecvent companii-paravan. Analiştii spun că grupările sunt implicate în toate ariile de activitate infracţională din ţară, de la trafic de droguri la prostituţie şi manipularea bursei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.