Personalul de securitate al liderului nord-coreean Kim Jong Un a petrecut câteva minute dezinfectând scaunul pe care Kim a stat în timpul summitului cu preşedintele rus Vladimir Putin, a relatat joi ziarul financiar rusesc Kommersant, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O înregistrare video publicată de ziar arată un oficial de securitate nord-coreean cu mănuşi albe care şterge scrupulos scaunul negru al lui Kim şi pulverizează în jur o substanţă neidentificată.

Nord-coreeanul a pulverizat substanţa şi a şters scaunul, mânerele, picioarele şi chiar zona din jurul scaunului, în timp ce o gardă de corp de la Kremlin privea uşor uimit.

Un alt membru de securitate nord-coreean i-a dat apoi un fel de ordin celui care dezinfecta. Natura ordinului a fost neclară.

"Scaunul s-a dovedit a fi subiectul celei mai mari preocupări a părţii nord-coreene", a scris corespondentul Kommersant la Kremlin, Andrei Kolesnikov.

Se pare că forţele de securitate ale lui Kim - peste 100 de persoane - au fost nemulţumite de primul scaun şi un altul - exact la fel - a fost adus de partea rusă, potrivit Kommersant. "Apoi, un angajat nord-coreean a şters scaunul destinat lui Kim Jong Un timp de mai multe minute, fără să se oprească, purtând mănuşi albe: judecând după miros, l-a dezinfectat", a precizat Kommersant, unul dintre cele mai importante ziare din Rusia.

"În cele din urmă, a fost o chestiune de viaţă şi de moarte pentru ei, dar nu şi pentru liderul lor", comentează publicaţia rusă.

La summitul lor de miercuri de la Cosmodromul Vostocini, în Extremul Orient rus, Putin şi Kim au discutat despre chestiuni militare, despre războiul din Ucraina şi despre un posibil ajutor rusesc pentru programul de sateliţi al Coreei de Nord.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.