Secretarul american pentru Securitate Internă, John Kelly, a fost înregistrat accidental în timp ce îi spunea preşedintelui Donald Trump, în glumă, că ar trebui să folosească o sabie asupra jurnaliştilor, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a făcut gluma la o ceremonie de absolvire a viitorilor membri ai Pazei de Coastă, la New London, Connecticut. Absolvenţii i-au oferit sabia ceremonială lui Trump, „în semn de apreciere”.

După ce şeful statul a primit sabia, Kelly s-a întors către Trump, care tocmai se aşeza, şi i-a spus: „Folosiţi-o asupra presei, domnule”. Preşedintele a răs şi a răspuns: „Da, ai dreptate”.

De altfel, în timpul discursului, liderul de la Casa Albă li s-a plâns absolvenţilor despre modul în care îl tratează presa.

“Uitaţi-vă cum am fost tratat în ultima perioadă, în special de presă”, a spus el. „Niciun politician din istorie – şi spun acest lucru cu siguranţă – nu a fost tratat mai rău sau mai nedrept. Nu puteţi să le permiteţi să vă doboare, nu puteţi lăsa criticii şi negativiştii să stea în calea viselor voastre”, a adăugat el.

Aceste declaraţii au fost singura aluzie a şefului statului, miercuri, faţă de atmosfera de criză care a cuprins capitala federală americană de o săptămână.

Mai întâi miliardarul l-a destituit pe James Comey, directorul FBI, sub pretextul modului în care acesta a gestionat dosarul e-mailurilor lui Hillary Clinton, după care a recunoscut că a decis de mult timp să se debaraseze de el.

Locatarul Casei Albe este exasperat de persistenţa anchetei cu privire la o eventuală complicitate între membri ai echipei sale de campanie şi Rusia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.