Secretarul de stat american Antony Blinken a mulţumit premierului din Qatar pentru asistenţa acordată în vederea eliberării a două americance, mamă şi fiică, ţinute ostatice de Hamas şi au discutat despre eforturile pentru întoarcerea în siguranţă a tuturor ostaticilor, a anunţat un purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Secretarul de stat Antony J. Blinken a vorbit astăzi cu prim-ministrul statului Qatar şi ministru al Afacerilor Externe Mohammed bin Abdulrahman Al Thani. Secretarul Blinken i-a mulţumit premierului Al Thani pentru asistenţa importantă acordată de Qatar în asigurarea eliberării a doi cetăţeni americani ţinuţi ostatici de Hamas”, a declarat purtătorul de cuvânt Matthew Miller:

Cei doi oficiali au discutat despre eforturile de a asigura întoarcerea imediată şi în siguranţă a tuturor ostaticilor şi au reafirmat parteneriatul strategic dintre Statele Unite şi Qatar.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Qatarul, o putere care a jucat un rol cheie în eforturile de eliberare a ostaticilor capturaţi de Hamas, consideră că aceştia pot fi eliberaţi „foarte curând” datorită discuţiilor în curs, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Al-Ansari, pentru ziarul german Welt am Sonntag, conform AFP.

Medierea autorităţilor de la Doha a jucat un rol cheie în eliberarea, vineri seară, a doi ostatici americani care fuseseră reţinuţi după atacul grupului militant palestinian împotriva Israelului din 7 octombrie, statul din Golf adăugând că este în discuţii cu Israelul şi Hamas.

"Nu vă pot promite că acest lucru se va întâmpla astăzi sau mâine sau pouimâine. Dar suntem pe o cale care va duce foarte curând la eliberarea ostaticilor, în special a civililor", a precizat Majed Al-Ansari.

„În prezent lucrăm la un acord în baza căruia toţi ostaticii civili vor fi eliberaţi”, a adăugat el.

Două femei, mamă şi fiică, au fost eliberate de Hamas vineri seară, din ”motive umanitare”.. Ulterior, preşedintele SUA, Joe Biden, a mulţumit guvernelor din Qatar şi Israel pentru parteneriatul lor în vederea eliberării celor două ostatice americane, Judith şi Natalie Raanan, răpite în atacul din 7 octombrie din sudul Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.