Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, se află din nou în Orientul Mijlociu, încercând să facă progrese pe mai multe fronturi: în ceea ce priveşte acordul privind ostaticii, coordonarea privind "ziua de după" pentru Gaza şi încercarea de a se asigura că războiul dintre Israel şi Hamas nu se transformă într-un conflict regional mai amplu, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Aceasta vine după ce, în weekend, SUA au efectuat atacuri aeriene majore împotriva miliţiilor susţinute de Iran în Irak, ca răspuns la un atac cu dronă care a ucis trei membri ai serviciilor americane şi a rănit alţi peste 40 de oameni în Iordania.
 
Între timp, forţele americane au efectuat, de asemenea, noi lovituri asupra rebelilor Houthi susţinuţi de Iran în Yemen.
 
În timpul călătoriei sale, Blinken va susţine din nou că acţiunile SUA în regiune au fost defensive, nu escalatorii.
 
Luni, Blinken s-a întâlnit cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman la Riad. Liderii au discutat despre "coordonarea regională" privind încetarea războiului din Gaza şi planurile pentru fâşia devastată de război după încheierea luptelor, a precizat Departamentul de Stat.
 
De asemenea, au vorbit despre "nevoia urgentă de a reduce tensiunile din regiune". Aceasta este a cincea călătorie a lui Blinken în Orientul Mijlociu de la atacurile din 7 octombrie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.