Jen Psaki, secretarul de presă de la Casa Albă, care a renunţat în ultimul moment la a călători în străinătate cu preşedintele Joe Biden, a fost diagnosticată cu Covid-19, după ce persoane din gospodăria ei au fost infectate, a transmis ea duminică într-un comunicat citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Psaki a precizat că l-a văzut ultima dată pe Biden marţi, afară, în timp ce purta mască, înainte ca preşedintele să plece pentru summitul G20 de la Roma, şi că a fost testată negativ de mai multe ori până atunci.

Ea a spus că dezvăluie rezultatul pozitiv al testului din dorinţa de transparenţă, adăugând că a avut simptome uşoare şi că lucrează de acasă.

Este puţin probabil ca Psaki să îl fi infectat pe preşedintele american, au declarat pentru CNN mai mulţi medici.

Casa Albă a anunţat joi că Psaki nu i se va alătura lui Biden în călătoria lui în străinătate „cel puţin în priemele zile”, din cauza unei urgenţe familiale. Adjuncta ei, Karine Jean-Pierre, a călătorit cu preşedintele.

Psaki a menţionat că urgenţa a fost aceea că membri ai familiei ei fuseseră diagnosticaţi cu Covid-19.

„De atunci, am stat în carantină şi am fost testată negativ (via PCR) pentru Covid miercuri, joi, vineri şi sâmbătă. Totuşi, astăzi (duminică, n.r.), am fost testată pozitiv”, a transmis ea.

Psaki a continuat: „Plănuiesc să revin la muncă în persoană la finalul celor zece zile de carantină după un rezultat negativ la un test, care reprezintă o cerinţă adiţională la Casa Albă, dincolo de liniile directoare CDC, din mai mare prudenţă”.

Biden a primit a treia doză de vaccin anti-Covid luna trecută şi de luni se va afla la Glasgow pentru United Nations Climate Summit, COP26.

Vicepreşedinta Kamala Harris şi-a primit doza suplimentară sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.