Secretarul american al Apărării Lloyd Austin, care se află într-un turneu la Golful Persic, şi-a amânat sine die o vizită în Arabia Saudită, a anunţat Pentagonul, invocând o ”problemă de agendă”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este important ca această vizită să fie reprogramată cu prima ocazie”, a declarat miercuri AFP un oficial de Departamentul american al Apărării.

Lloyd Austin a început, la începutul săptămânii, o vizită la Golful Persic, la o săptămână după retragerea americană din Afganistan.

El a efectuat o vizită la Doha, în Qatar, împreună cu secretarul de Stat american Antony Blinken, în cursul căreia a vizitat principala bază din spatele uriaşului pod aerian desfăşurat de către Statele Unite de la Kabul, care a permis evacuarea, în a doua jumătate a lui august, a 123.000 de persoane, majoritatea afgani, care se temeau de represalii din partea talibanilor, după ce au preluat puterea.

Secretarul american al Apărării s-a întâlnit, apoi, miercuri, în Kuwait, cu lideri ai acestui emirat, cărora le-a mulţumit pentru ”susţinerea crucială” a evacuărilor, a anunţat el pe Twitter.

El a efectuat, de asemenea, o vizită în Bahrain, unde a salutat ”munca eroică” a personalului Marinei americane (US Navy) staţionat în această monarhie, în cadrul ”celui mai mare pod aerian militar din istorie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.