Secretarul american al Apărării Lloyd Austin, care se află într-un turneu la Golful Persic, şi-a amânat sine die o vizită în Arabia Saudită, a anunţat Pentagonul, invocând o ”problemă de agendă”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este important ca această vizită să fie reprogramată cu prima ocazie”, a declarat miercuri AFP un oficial de Departamentul american al Apărării.

Lloyd Austin a început, la începutul săptămânii, o vizită la Golful Persic, la o săptămână după retragerea americană din Afganistan.

El a efectuat o vizită la Doha, în Qatar, împreună cu secretarul de Stat american Antony Blinken, în cursul căreia a vizitat principala bază din spatele uriaşului pod aerian desfăşurat de către Statele Unite de la Kabul, care a permis evacuarea, în a doua jumătate a lui august, a 123.000 de persoane, majoritatea afgani, care se temeau de represalii din partea talibanilor, după ce au preluat puterea.

Secretarul american al Apărării s-a întâlnit, apoi, miercuri, în Kuwait, cu lideri ai acestui emirat, cărora le-a mulţumit pentru ”susţinerea crucială” a evacuărilor, a anunţat el pe Twitter.

El a efectuat, de asemenea, o vizită în Bahrain, unde a salutat ”munca eroică” a personalului Marinei americane (US Navy) staţionat în această monarhie, în cadrul ”celui mai mare pod aerian militar din istorie”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.