Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, transportat la spital duminică după-amiază, având simptome care sugerau o problemă urgentă la vezica urinară, a fost internat şi şi-a transferat atribuţiile, a anunţat Pentagonul, potrivit Reuters

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Austin, în vârstă de 70 de ani, a transferat atribuţiile biroului său secretarului adjunct al apărării, Kathleen Hicks, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, într-un comunicat.

Atât parlamentarii republicani, cât şi cei democraţi l-au criticat luna trecută pe Austin pentru că nu a dezvăluit diagnosticul de cancer şi spitalizările ulterioare în decembrie şi ianuarie, inclusiv preşedintelui Joe Biden. Unii republicani importanţi, inclusiv fostul preşedinte Donald Trump, au cerut ca Austin să fie demis din funcţie.

Incidentul a fost o situaţie jenantă pentru Biden, iar Austin a prezentat scuze în timpul unei conferinţe de presă televizate. El urmează să depună mărturie în faţa Congresului la 29 februarie cu privire la această situaţie.

Biden, un democrat, a declarat că are încredere în Austin, în ciuda a ceea ce preşedintele a fost de acord că a fost o greşeală de judecată.

Prin anunţul privind deplasarea secretarului la spital şi prin decizia rapidă de a-i transfera atribuţiile unui adjunct, Pentagonul a părut hotărât să evite o repetare a scandalului politic de luna trecută.

Nu era clar cât timp va mai rămâne Austin spitalizat, au declarat duminică târziu oficialii Centrului Medical Militar Walter Reed.

Prognosticul cancerului lui Austin a rămas excelent şi nu se aştepta ca problema vezicii urinare să afecteze recuperarea sa completă anticipată, au adăugat oficialii.

Austin, un general în retragere cu patru stele care a condus forţele din Irak şi este primul secretar american de culoare al apărării, era încă în spital luna trecută, când forţele americane au lansat un atac împotriva unui lider al miliţiei susţinute de Iran în Bagdad.

Există acum trei investigaţii diferite privind comportamentul lui Austin, inclusiv una a biroului Inspectorului General al Pentagonului, o agenţie de supraveghere care urmăreşte risipa, frauda şi abuzurile militare. Preşedintele republican al Comisiei pentru servicii armate din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers, l-a chemat pe Austin să depună mărturie.

Austin este programat să călătorească la Bruxelles pentru o reuniune de miercuri a Grupului de contact pentru apărare din Ucraina. Nu este clar dacă spitalizarea sa va afecta aceste planuri de călătorie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.