Trimişi ai grupării militante palestiniene şi ai Statelor Unite erau aşteptaţi să se întâlnească cu mediatori din Qatar şi Egipt pentru a treia zi de negocieri privind un armistiţiu de şase săptămâni, schimbul a zeci de ostatici rămaşi în Gaza pentru sute de prizonieri palestinieni şi fluxul de ajutor către Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Delegaţii israelieni au stat până acum departe de negocieri, în ciuda presiunii diplomatice tot mai mari pentru un armistiţiu înainte de Ramadanul de la începutul săptămânii viitoare.

Presa israeliană a relatat că mediatorii ţării au boicotat discuţiile după ce Hamas nu a reuşit să furnizeze o listă a ostaticilor în viaţă. Liderul principal al Hamas, Bassem Naim, a declarat însă pentru AFP că detaliile privind prizonierii "nu au fost menţionate în niciun document sau propunere care a circulat în timpul procesului de negociere".

Israelul a declarat că, în opinia sa, 130 dintre cei 250 de prizonieri luaţi de Hamas în atacul din octombrie care a declanşat războiul au rămas în Gaza, dar că 31 au fost ucişi.

Pe măsură ce condiţiile din teritoriul palestinian asediat se deteriorează şi spectrul foametei planează, Israelul se confruntă cu reproşuri tot mai aspre din partea aliatului său principal, Statele Unite.

Vicepreşedintele Kamala Harris şi-a exprimat "profunda îngrijorare cu privire la condiţiile umanitare din Gaza" în timpul discuţiilor purtate luni la Washington cu Benny Gantz, membru al cabinetului de război israelian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.